Επιστολή Προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα : Ένα βήμα πριν την πλήρη στάση πληρωμών

 


Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη

Οικονομολόγου

Μέλους της ΚΔ

του Ο.Ε.Ε.

Εκ/που της Α.ΚΙ.Ο.Ε.

Προς

Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

 

Θέμα : Ένα βήμα πριν την πλήρη στάση πληρωμών .

 

 Κύριε Πρωθυπουργέ

Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο Covid-19 και τα απανωτά lockdown, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν πλέον  να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους .

Τα επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια  είτε δεν εξυπηρετούνται είτε εξυπηρετούνται με μεγάλη δυσκολία, ενώ ο ένας μετά τον άλλο οι πολίτες που έως τώρα ήταν συνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις, πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να είναι.

Οι  λόγοι που τους οδηγούν στην αναγκαστική στάση πληρωμών είναι νομίζω σε όλους μας γνωστοί .

Με τις «ασφυκτικές» συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί  εδώ και ένα χρόνο στην οικονομία, με τις επιχειρήσεις να είναι το μεγαλύτερο διάστημα κλειστές και το εισόδημα των πολιτών να έχει μειωθεί δραματικά, δεν είναι δυνατόν να μην αυξηθεί κατακόρυφα και ο αριθμός των «κόκκινων» δανείων.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ

Η κυβέρνηση οφείλει για τον καλό του τόπου και των πολιτών, να λάβει γενναίες αποφάσεις και να δώσει στο σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να «αναπνεύσει» οικονομικά.

Να «παγώσουν» οι πληρωμές στο σύνολο των δανείων και να μεταφερθούν με σταδιακή προσαρμογή, για μετά τη λήξη της πανδημίας, όταν θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί η οικονομία.

Μ ε την επαναφορά στην κανονικότητα οι συνεπείς δανειολήπτες, θα συνεχίσουν να είναι συνεπείς, έστω και αν σήμερα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εξαιτίας των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

Δώστε μία ευκαιρία ζωής σε αυτούς που δεν έχουν «κουλτούρα» κακοπληρωτή.

 

Με Τιμή

Παναγιώτης  Αλεβιζάκης

Μέλος της ΚΔ του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος

Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

(Α.ΚΙ.Ο.Ε. )




newspull.gr





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Latet anguis in herba

Πρώτοι και με διαφορά!!Εκρηκτική άνοδος του newspull στη Δυτική Αττική - Δείτε ποιές ιστορικές εφημερίδες της Ελλάδας αφήνει πίσω!!