Ακρίδες και γρύλοι αντί για κοκορέτσι και σπληνάντερο !! Τα έντομα στα πιάτα μας μετά απο έγκριση της Ε.Ε !!
Στο "στόχαστρο" τα ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα
Δεν είναι και λίγες οι φορές εως σήμερα όπου η Ε. Ε ήθελε(και εξακολουθεί να θέλει) να απαγορεύσει πολλά ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα όπως το κοκορέτσι επειδή για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται σπλάχνα αρνιών,όπως επίσης το σπλινάντερο ακόμα και τα κεφαλάκια των αρνιών και των κατσικιών..
Η EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι προνύμφες του σκώληκα των αλεύρων (tenebrio molitor) μπορούν να καταναλωθούν χωρίς κίνδυνο, «είτε με τη μορφή ολόκληρου, αποξηραμένου εντόμου, είτε σε μορφή σκόνης», κατόπιν αιτήματος που είχε υποβάλει η γαλλική εταιρεία εκτροφής εντόμων Agronutris.
Αναφέρεται ότι επειδή είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ίνες,«η κατανάλωσή τους δεν παρουσιάζει κανένα μειονέκτημα στο διατροφικό πλάνο» όπως επισημαίνουν και οι ... ειδικοί. Θα πρέπει όμως να γίνουν επιπρόσθετες μελέτες αναφορικά με τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.
Έρχονται γρύλοι και ακρίδες στα πιάτα μας..
Η EFSA, που εδρεύει στην Πάρμα της Ιταλίας, εξετάζει επίσης την περίπτωση των γρύλων και των ακρίδων για να διαπιστώσει αν είναι έντομα κατάλληλα προς ... κατανάλωση!!!
με πληροφορίες και απο εφ."ΤΟ ΒΗΜΑ"
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιο σας - Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται όπου εντοπίζονται