Ακρίδες και γρύλοι αντί για κοκορέτσι και σπληνάντερο !! Τα έντομα στα πιάτα μας μετά απο έγκριση της Ε.Ε !!



Στο "στόχαστρο" τα ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα

Δεν είναι και λίγες οι φορές εως σήμερα  όπου η Ε. Ε ήθελε(και εξακολουθεί να θέλει) να απαγορεύσει  πολλά ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα όπως το κοκορέτσι επειδή για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται σπλάχνα αρνιών,όπως επίσης το σπλινάντερο ακόμα και τα κεφαλάκια των αρνιών και των κατσικιών..

Το ίδιο επιχειρήθηκε  και στην Κύπρο - ανεπιτυχώς μετά απο έντονες αντιδράσεις - με τις σεφταλιές επειδή το περιτύλιγμά τους είναι από μπόλια χοίρου, που θεωρούν οι Ευρωπαίοι ότι είναι επιζήμιο για την υγεία(υποτίθεται φυσικά ότι όλα γίνονται για το καλό μας)..

Έντομα στα πιάτα των Ευρωπαίων - Σύντομα και στην χώρα μας..


Για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έδωσε το πράσινο φως για την κατανάλωση τροφών που παράγονται από ένα είδος κολεοπτέρου...

Η EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι προνύμφες του σκώληκα των αλεύρων (tenebrio molitor) μπορούν να καταναλωθούν χωρίς κίνδυνο, «είτε με τη μορφή ολόκληρου, αποξηραμένου εντόμου, είτε σε μορφή σκόνης», κατόπιν αιτήματος που είχε υποβάλει η γαλλική εταιρεία εκτροφής εντόμων Agronutris.

Αναφέρεται ότι επειδή είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ίνες,«η κατανάλωσή τους δεν παρουσιάζει κανένα μειονέκτημα στο διατροφικό πλάνο» όπως επισημαίνουν και οι ... ειδικοί. Θα πρέπει όμως να γίνουν επιπρόσθετες μελέτες αναφορικά με τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

Έρχονται γρύλοι και ακρίδες στα πιάτα μας..

Η EFSA, που εδρεύει στην Πάρμα της Ιταλίας, εξετάζει επίσης την περίπτωση των γρύλων και των ακρίδων για να διαπιστώσει αν είναι έντομα κατάλληλα προς  ... κατανάλωση!!!

newspull.gr

με πληροφορίες και απο εφ."ΤΟ ΒΗΜΑ"


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Latet anguis in herba

Πρώτοι και με διαφορά!!Εκρηκτική άνοδος του newspull στη Δυτική Αττική - Δείτε ποιές ιστορικές εφημερίδες της Ελλάδας αφήνει πίσω!!