Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ασπροπύργου προς "ΤΟ ΒΗΜΑ" για ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατα των Ελλήνων Ποντίων

 



αξιότιμε κ. Διευθυντή,

αξιότιμε κ. Αρχισυντάκτη,

 Στο φύλλο της 16ης Δεκεμβρίου 2020 της εγκρίτου Εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» δημοσιεύσατε άρθρο με  ρεπορτάζ για την έξαρση της Πανδημίας στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Στο  άρθρο αυτό ενστερνιστήκατε δηλώσεις  και προβήκατε σε διαπιστώσεις για τις περιοχές Ασπροπύργου και Ελευσίνας με αναφορές που δεν τιμούν το έγκριτο έντυπό σας, τη δημοσιογραφική δεοντολογία και προκαλούν δικαιολογημένη αγανάκτηση και πικρία στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα σε αυτούς του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας.

Αναφέρομαι στο σημείο όπου ο συντάκτης σας, για  την  έξαρση  της  πανδημίας  διαπιστώνει ότι αυτά  «… οφείλονται σε άτομα ρωσικής καταγωγής ή ρομά που δεν λαμβάνουν μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και σε επαγγελματικούς χώρους, προχωρούν σε μεγάλες οικογενειακές συνάξεις και δεν επιδεικνύουν καμία προσοχή».

Σας γνωρίζω λοιπόν ότι, απορρίπτω μετά βδελυγμίας και καταδικάζω απερίφραστα την υιοθέτηση και τη δημοσίευση της έκφρασης «ρωσικής καταγωγής» από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο.

Στη Δυτική Αττική και ιδιαίτερα στο Δήμο Ασπροπύργου κατοικούν Έλληνες συμπατριώτες μας, νεοπρόσφυγες  από την πρώην ΕΣΣΔ που διαβιούν από την επιστροφή τους στην πατρίδα απόλυτα ενσωματωμένοι , κοινωνικά οικονομικά και πολιτιστικά ενεργοί στην τοπική κοινωνία καθώς από την πρώτη στιγμή αποτέλεσαν στοιχείο ανάπτυξης  και προσφοράς για  το Δήμο  και  την  Εθνική  οικονομία . Οι πολίτες του Ασπρόπυργου, τη διάρκεια των τόσων χρόνων επαναπατρισμού των Ελλήνων Ποντίων έμειναν μακριά από ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και διαθέσεις με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα, την εθνική συνείδηση και τα αναλλοίωτα ελληνικά χαρακτηριστικά όσων Ελλήνων Ποντίων πολιτών εγκαταστάθηκαν στην πατρίδα.

Όποιος εξέφρασε αυτούς τους χαρακτηρισμούς , που  επικαλείστε  στο  δημοσίευμά  σας ,  όσο ψηλά και αν προΐσταται, αν εκπροσωπεί Πολιτική Ηγεσία ή Δημόσιο Φορέα ή Δημόσια Αρχή, για εμάς είναι καταδικαστέος, ανιστόρητος και εθνικά επικίνδυνος.

Παράλληλα με την επιστολή μας αυτή θα ζητήσουμε να μας γνωστοποιηθεί ο υπεύθυνος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που προέβη σε αυτόν τον πολιτικά , κοινωνικά και εθνικά απόλυτα καταδικαστέο χαρακτηρισμό που υιοθέτησε το δημοσίευμά σας.

Ως Δήμαρχος της πόλης για δεκατέσσερα (14) συναπτά έτη και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας απαιτώ να επανορθώσετε άμεσα, διότι η έκφραση που υιοθέτησε το δημοσίευμά σας δεν προσβάλει μόνο τους πολίτες του Ασπρόπυργου και  ιδιαίτερα τους Ποντιακής  καταγωγής Ελληνες  αλλά και ολόκληρο τον Ποντιακό Ελληνισμό, τον οποίον τόσο εγώ προσωπικά αλλά και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή τιμά και σέβεται για τη δημιουργική τους συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής τους στον Ασπρόπυργο.

Παρακαλώ  για  τη  δημοσίευση  της  παρούσης  επιστολής  μου σε  ανάλογη  θέση  με  το  δημοσίευμα σας  στην  εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Σας εκφράζω  για  μια  ακόμη  φορά τη  λύπη  και  την  έντονη  διαμαρτυρία  μου γιατί  θεωρώ ότι  τέτοιες  αναφορές  μας  γυρίζουν  πολλά  χρόνια  πίσω και  αυτούς  τους  δύσκολους  καιρούς  όσοι  υπηρετούμε  τα  κοινά αιρετοί αλλά και  λειτουργοί της  ενημέρωσης οφείλουμε  να  βαδίζουμε  ενωμένοι με  το  υψηλό  αίσθημα  ευθύνης  που  μας  αναλογεί.

Εύχομαι  καλή χρονιά υγεία  και  ευημερία στους  εργαζόμενους του  ΒΗΜΑΤΟΣ

 

Με τιμή,

Νικόλαος  Ι. Μελετίου
Δήμαρχος Ασπροπύργου
Μέλος του Δ. Σ. της Κεντρικής Ένωσης
Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Latet anguis in herba

Πρώτοι και με διαφορά!!Εκρηκτική άνοδος του newspull στη Δυτική Αττική - Δείτε ποιές ιστορικές εφημερίδες της Ελλάδας αφήνει πίσω!!